Könyvszalon Nagydíj 2024

A Magyar Jogász Egylet immár negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalon elnevezésű szakmai rendezvényt 2024. szeptember 28-án.

A Magyar Jogász Egylet a Könyvszalon Nagydíjra szóló pályázatot hirdet a korábbi évekből már ismert kategóriákban:

  • Elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv
  • Gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv
  • Legjobb PhD disszertáció (A legjobb PhD disszertáció kategóriában angol, francia és német nyelvű dolgozatokat is)
  • Közönségdíj

Aktuális és nagyobb szakmai érdeklődésre számot tartó pályaművek versenyének ünnepélyes eredményhirdetésére 2024. szeptember 28-án a Negyedik Magyar Jogi Könyvszalonon kerül sor.

Bíráló bizottságok

Az elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Dr. Mezey Barna, bizottság tagjai: Dr. Badó Attila és Dr. Szikora Veronika.

A gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Dr. Szabó Imre, a bizottság tagjai: Dr. Réti László és Dr. Bodzási Balázs.

A legjobb PhD disszertációt odaítélő bíráló bizottság elnöke Dr. Deli Gergely, a bizottság tagjai: Dr. Wopera Zsuzsa és Dr. Csink Lóránt.

Korábbi Könyvszalon Nagydíjak

Könyvszalon Nagydíj 2023

A Magyar Jogász Egylet immár harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Jogi Könyvszalon elnevezésű szakmai rendezvényt 2023. október 7-én. A Magyar Jogász Egylet a Könyvszalon Nagydíjra szóló pályázatot a korábbi évekből már ismert három kategóriában: Elméleti...

Könyvszalon Nagydíj 2022

A Magyar Jogász Egylet a hagyományt folytatva, a nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalon elnevezésű szakmai rendezvényt 2022. szeptember 17-én.  Együttműködő partnerünk az Alkotmánybíróság, amely a magyar jogászság megbecsülésének jeléül örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Könyvszalon Nagydíj 2021

Az első Magyar Jogi Könyvszalonon sor került a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös elismerése, a Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára, ahol három kategóriában hirdettek győztest a bíráló bizottságok elnökei.  Bíráló bizottságok...