Könyvszalon Nagydíj 2023

A Magyar Jogász Egylet immár harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalon elnevezésű szakmai rendezvényt 2023. október 7-én.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy idén is kiírja a Magyar Jogász Egylet a Könyvszalon Nagydíjra szóló pályázatot a korábbi évekből már ismert három kategóriában:

  • Elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv
  • Gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyv
  • Legjobb PhD disszertáció (A legjobb PhD disszertáció kategóriában idén már angol, francia és német nyelvű dolgozatokat is várunk)

Aktuális és nagyobb szakmai érdeklődésre számot tartó pályaművek versenyének ünnepélyes eredményhirdetésére 2023. október 7-én a III. Magyar Jogi Könyvszalonon kerül sor.

Bíráló bizottságok

Az elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Mezey Barna az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának professzora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, tagjai Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Menyhárd Attila az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

A gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Szabó Imre egyetemi tanár, a Magyar Jogász Egylet Tudományos Bizottságának elnöke, Réti László, ügyvéd, a Magyar Jogász Egylet főtitkára és Bodzási Balázs közjegyző, a Magyar Jogász Egylet kutatási igazgatója.

A legjobb PhD disszertációt odaítélő bíráló bizottság elnöke Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, tagjai Wopera Zsuzsa, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára,a családjogi szabályozás és joggyakorlat összehangolásáért felelős miniszteri biztos és Badó Attila, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi tanára.

Korábbi Könyvszalon Nagydíjak

Könyvszalon Nagydíj 2022

A Magyar Jogász Egylet a hagyományt folytatva, a nagy sikerre való tekintettel immár második alkalommal rendezi meg a Magyar Jogi Könyvszalon elnevezésű szakmai rendezvényt 2022. szeptember 17-én.  Együttműködő partnerünk az Alkotmánybíróság, amely a magyar jogászság megbecsülésének jeléül örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

Könyvszalon Nagydíj 2021

Az első Magyar Jogi Könyvszalonon sor került a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös elismerése, a Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára, ahol három kategóriában hirdettek győztest a bíráló bizottságok elnökei.  Bíráló bizottságok...