Könyvszalon Nagydíj

Az első Magyar Jogi Könyvszalonon kerül sor a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös  elismerés, a Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára, ahol három kategóriában hirdetnek győztest a bíráló bizottságok elnökei. 

A 2020-as évben megjelent legjobb elméleti és legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója viheti haza a Könyvszalon díját, valamint a 2020-as évben megvédett legjobb PhD disszertáció írója támogatást kap az értekezése megjelentetésére.

Az elméleti jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett  pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Harmathy Attila akadémikus, tagjai Mezey Barna az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának professzora és Badó Attila, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi tanára.  

A gyakorló jogászoknak szóló legjobb jogtudományi szakkönyvet a beérkezett  pályaművekből három tagú bíráló bizottság választja ki, melynek elnöke Dr. Pethőné Dr. Kovács Ágnes nyugalmazott kúriai tanácselnök, Réti László, ügyvéd, a Magyar Jogász Egylet főtitkára és Szabó Imre egyetemi tanár, a Magyar Jogász Egylet Tudományos Bizottságának elnöke.

A legjobb PhD disszertációt odaítélő bíráló bizottságot Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke vezeti, tagjai Csák Csilla a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja és Szigeti Péter, a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetője.