Interjúsorozat indul a jogi könyvszalon apropóján „mesterségem címere” címmel

Miért érdemes a jogászi hivatást választani? Mi jelenthet motivációt ezen a kihívássokkal teli pályán? Mi a szakmai siker titkos receptje? Létezik-e szakmai küldetéstudat? Érdemes-e jogi könyveket forgatni, és egyáltalán van-e értelme még könyvet olvasni manapság? 

Interjúsorozatunkban a jogász szakma jeles képviselőivel ezekre a kérdésekre keressük a választ, a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság szervezésében, a Károli Gáspár Református Egyetemmel együttműködésben, a Károlyi–Csekonics-Palotában szeptember 18-án megrendezésre kerülő, nagyszabású esemény: a Jogi Könyvszalon apropóján. 

A jogász szakma nagyjaival készült interjúk inspirációt jelenthetnek a joghallgatók, illetve kezdő jogászok számára a pályaválasztás, illetve a szakmai előrehaladás kihívásokkal teli útján, és nem titkolt célunk, hogy felkeltsük bennük a jogi könyvek világa, illetve a Jogi Könyvszalon iránti érdeklődést. Az interjúk a jogásztársadalom fiatal tagjai mellett a jog iránt érdeklődők, valamint a tapasztaltabb jogászok számára is izgalmas pillanatokat, értékes gondolatokat tartogatnak, és újra meghozhatják kedvüket az olvasáshoz is. Az első két interjúban Dr. Trócsányi Lászlóval, a Magyar Jogász Egylet elnökével, illetve Dr. Sulyok Tamással, az Alkotmánybíróság elnökével beszélgetünk. Honlapunkon mindkét interjú hamarosan megtekinthető lesz.

További hírek

Első Magyar Jogi Könyvszalon interjúk

Első Magyar Jogi Könyvszalon interjúk

Az Első Magyar Jogi Könyvszalon résztvevőivel – köztük a jogász szakma kiválóságaival – készült interjúk alapján összeállított rövidfilm már elérhető.