Interjúsorozat indul a jogi könyvszalon apropóján „mesterségem címere” címmel

Miért érdemes a jogászi hivatást választani? Mi jelenthet motivációt ezen a kihívássokkal teli pályán? Mi a szakmai siker titkos receptje? Létezik-e szakmai küldetéstudat? Érdemes-e jogi könyveket forgatni, és egyáltalán van-e értelme még könyvet olvasni manapság? 

Interjúsorozatunkban a jogász szakma jeles képviselőivel ezekre a kérdésekre keressük a választ, a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság szervezésében, a Károli Gáspár Református Egyetemmel együttműködésben, a Károlyi–Csekonics-Palotában szeptember 18-án megrendezésre kerülő, nagyszabású esemény: a Jogi Könyvszalon apropóján. 

A jogász szakma nagyjaival készült interjúk inspirációt jelenthetnek a joghallgatók, illetve kezdő jogászok számára a pályaválasztás, illetve a szakmai előrehaladás kihívásokkal teli útján, és nem titkolt célunk, hogy felkeltsük bennük a jogi könyvek világa, illetve a Jogi Könyvszalon iránti érdeklődést. Az interjúk a jogásztársadalom fiatal tagjai mellett a jog iránt érdeklődők, valamint a tapasztaltabb jogászok számára is izgalmas pillanatokat, értékes gondolatokat tartogatnak, és újra meghozhatják kedvüket az olvasáshoz is. Az első két interjúban Dr. Trócsányi Lászlóval, a Magyar Jogász Egylet elnökével, illetve Dr. Sulyok Tamással, az Alkotmánybíróság elnökével beszélgetünk. Honlapunkon mindkét interjú hamarosan megtekinthető lesz.

További hírek

Rövidfilm a III. Magyar Jogi Könyvszalonról

Rövidfilm a III. Magyar Jogi Könyvszalonról

A 2023. október 7-én – a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság együttműködésében – a Károli Gáspár Református Egyetem gyönyörű épületében, a Károlyi–Csekonics-palotában megrendezésre került III. Magyar Jogi Könyvszalon legemlékezetesebb pillanatait megörökítő...

Minden eddiginél több látogató a III. Magyar Jogi Könyvszalonon

Minden eddiginél több látogató a III. Magyar Jogi Könyvszalonon

2023. október 7-én, szombaton immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Jogi Könyvszalont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság, a rendezvénynek idén is a Károli Gáspár Református Egyetem adott otthont. A Károlyi-Csekonics-palota aulájában huszonegy...