Interjúsorozat indul a jogi könyvszalon apropóján „mesterségem címere” címmel

Miért érdemes a jogászi hivatást választani? Mi jelenthet motivációt ezen a kihívássokkal teli pályán? Mi a szakmai siker titkos receptje? Létezik-e szakmai küldetéstudat? Érdemes-e jogi könyveket forgatni, és egyáltalán van-e értelme még könyvet olvasni manapság? 

Interjúsorozatunkban a jogász szakma jeles képviselőivel ezekre a kérdésekre keressük a választ, a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság szervezésében, a Károli Gáspár Református Egyetemmel együttműködésben, a Károlyi–Csekonics-Palotában szeptember 18-án megrendezésre kerülő, nagyszabású esemény: a Jogi Könyvszalon apropóján. 

A jogász szakma nagyjaival készült interjúk inspirációt jelenthetnek a joghallgatók, illetve kezdő jogászok számára a pályaválasztás, illetve a szakmai előrehaladás kihívásokkal teli útján, és nem titkolt célunk, hogy felkeltsük bennük a jogi könyvek világa, illetve a Jogi Könyvszalon iránti érdeklődést. Az interjúk a jogásztársadalom fiatal tagjai mellett a jog iránt érdeklődők, valamint a tapasztaltabb jogászok számára is izgalmas pillanatokat, értékes gondolatokat tartogatnak, és újra meghozhatják kedvüket az olvasáshoz is. Az első két interjúban Dr. Trócsányi Lászlóval, a Magyar Jogász Egylet elnökével, illetve Dr. Sulyok Tamással, az Alkotmánybíróság elnökével beszélgetünk. Honlapunkon mindkét interjú hamarosan megtekinthető lesz.

További hírek