Az Alkotmánybíróság alkotmányjogi kvízt hirdet joghallgatók számára

A II. Magyar Jogi Könyvszalon keretében az Alkotmánybíróság joghallgatók számára alkotmányjogi kvízt hirdet, amely a hazai jogi karok alkotmányjog és alkotmánybíráskodás iránt érdeklődő hallgatói számára kínál alkalmat a vetélkedésre.

Az alkotmányjogi kvízre a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság valamennyi hazai jogi karról 2-3 fős csapatok jelentkezését várja. A megmérettetésen győztes csapat formális látogatás keretében ellátogathat az Alkotmánybíróságra, illetve a győztes csapat tagjait az Alkotmánybíróság Elnöki Kabinetje – gyakornoki program keretében – gyakornokként fogadja.

A csapatok a tribl@mkab.hu e-mail címen tudnak jelentkezni (név, intézmény, évfolyam megjelölésével) legkésőbb 2022. szeptember 15-ig.

Az esemény kiváló lehetőség arra, hogy a versenyzők találkozzanak a jogászi hivatásrendek képviselőivel, új kapcsolatokat építsenek és motivációt szerezzenek a szakmai előrehaladáshoz.

További hírek

Kiállítóink között az Országgyűlési Könyvtár

Kiállítóink között az Országgyűlési Könyvtár

A III. Magyar Jogi Könyvszalonon első alkalommal mutatkozik be kiállítóként az Országgyűlési Könyvtár. A látogatók bepillantást nyerhetnek az OGYK szolgáltatásaiba, továbbá az Országház Könyvkiadó kínálatába. Az érdeklődőket egyedülálló módon ingyenes beiratkozási...