Alkotmánybírósági kvíz

A III. Magyar Jogi Könyvszalon keretében az Alkotmánybíróság joghallgatók számára alkotmányjogi kvízt hirdet, amely a hazai jogi karok alkotmányjog és alkotmánybíráskodás iránt érdeklődő hallgatói számára kínál alkalmat a vetélkedésre.

Az alkotmányjogi kvízre a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság valamennyi hazai jogi karról 2-3 fős csapatok jelentkezését várja, egy karról több csapat is indulhat. A megmérettetésen győztes csapat formális látogatás keretében ellátogathat az Alkotmánybíróságra, illetve a győztes csapat tagjait az Alkotmánybíróság Elnöki Kabinetje – gyakornoki program keretében – gyakornokként fogadja.

Ebben az évben a kvíz alkalmával a Kahoot alkalmazást használjuk a kérdések megválaszolása során, így kérjük, hogy a jelentkező csapatoknál legalább 1 db erre alkalmas mobileszköz és az alkalmazás álljon rendelkezésre. A kvíz helyszínén a szervezők a csapatoknak internetelérést biztosítanak.

Kérjük, hogy a vetélkedőre vonatkozó részvételi szándékukat (név, intézmény, évfolyam megjelölésével) a windisch@mkab.hu e-mail címen előzetesen jelezzék, legkésőbb 2023. október 6-ig.

További hírek

Rövidfilm a III. Magyar Jogi Könyvszalonról

Rövidfilm a III. Magyar Jogi Könyvszalonról

A 2023. október 7-én – a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság együttműködésében – a Károli Gáspár Református Egyetem gyönyörű épületében, a Károlyi–Csekonics-palotában megrendezésre került III. Magyar Jogi Könyvszalon legemlékezetesebb pillanatait megörökítő...

Minden eddiginél több látogató a III. Magyar Jogi Könyvszalonon

Minden eddiginél több látogató a III. Magyar Jogi Könyvszalonon

2023. október 7-én, szombaton immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Jogi Könyvszalont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság, a rendezvénynek idén is a Károli Gáspár Református Egyetem adott otthont. A Károlyi-Csekonics-palota aulájában huszonegy...